Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Zimny napój z sycylijskich czerwonych pomarańczy i arbuza

Czas: 15 min
Ilość porcji: 6

SKŁADNIKI

  • 1 butelka soku z czerwonych sycylijskich pomarańczy Premieur
  • 0,5 kg arbuza (zważonego ze skórą)
  • sok z 1 limonki
  • 2 cm kawałek imbiru
  • kostki lodu

PRZYGOTOWANIE

Arbuza obierz ze skórki i oczyść z pestek. Imbir obierz i zetrzyj na drobnej tarce zachowując sok. Połowę soku z czerwonych sycylijskich pomarańczy wlej do kielicha blendera. Dodaj połowę pokrojonego arbuza i imbir z sokiem. Zmiksuj wszystko i przelej przez sitko do dzbanka. Wlej pozostały sok z pomarańczy, sok z limonki i wymieszaj. Do dzbanka z lemoniadą dodaj kawałki pokrojonego arbuza. Wstaw do lodówki do schłodzenia na minimum godzinę. Przed podaniem dodaj do napoju kostki lodu.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO