Zielony koktajl z musli
Kategoria: śniadanie

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 25 min

SKŁADNIKI

Koktajl:

  • 1 banan
  • świeżo wyciśnięty sok z 1 pomarańczy
  • 1 łyżeczka nasion chia
  • 1,5 łyżki ekologicznych płatków jaglanych
  • 200 ml napoju sojowego
  • garść świeżego szpinaku

Musli:

  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1 łyżka syropu z agawy
  • 4 łyżki mieszanki 6 płatków ekologicznych
  • 1/3 łyżeczki cynamonu Bolinero
  • 1 łyżka rodzynek Sereno
  • 1 łyżka żurawiny Sereno
  • 1,5 wiórków kokosowych Sereno

hb-koktajl.jpg

PRZYGOTOWANIE

Składniki na koktajl zblenduj w blenderze i wstaw do lodówki na czas przygotowania musli. Na patelni roztop olej kokosowy, dodaj syrop z agawy. Wsyp mieszankę płatków i cynamon. Praż na małym ogniu co jakiś czas mieszając, do momentu, aż płatki będą chrupiące. Pod koniec dodaj wiórki kokosowe. Uprażoną mieszankę przesyp do miseczki i wymieszaj z bakaliami. Odstaw do wystudzenia. Koktajl podawaj z musli.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO