Wrapy z łososiem
Kategoria: śniadanie

Czas przygotowania: 30 min

Liczba porcji: 4 (8 wrapów)

Dodatkowe informacje: bez glutenu, bez cukru

SKŁADNIKI

Naleśniki

  • 100 g mąki ryżowej
  • 30 g mąki ziemniaczanej
  • 250 ml mleka
  • 2 jajka
  • łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego
  • szczypta soli

Dodatki:

  • 200 g wędzonego łososia Connoisseur
  • 4 garście liści szpinaku
  • 400 g serka śmietankowego lub z chrzanem

Wrapy_z_lososiem_www_p.jpg

PRZYGOTOWANIE

Do miski wsyp obie mąki, dodaj sól, wlej mleko i olej kokosowy oraz wbij jajka. Wymieszaj za pomocą trzepaczki lub ubij delikatnie mikserem. Na rozgrzanej patelni smaż naleśniki, wylewając cienką warstwę ciasta. Pamiętaj, aby przed smażeniem każdego naleśnika, dokładnie wymieszać ciasto.

Gotowe naleśniki posmaruj na całej powierzchni serkiem. Następnie ułóż na wierzchu liście szpinaku i plastry łososia (po 2 szt. na każdego naleśnika). Naleśniki zwiń, jak roladę i każdego przekrój pod kątem na pół. Zawiń w papier i obwiąż sznurkiem, jeśli zabierasz je ze sobą na wynos.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO