Wiosenna sałatka z olejem z ostropestu
Kategoria: obiad

Ilość: 8 porcji
Czas: 15 min
Dodatkowe informacje: bez cukru, bez glutenu, wegetariańskie

SKŁADNIKI

  • 2 garści rukoli
  • 1 garść pomidorów koktajlowych
  • 1 garść czarnych oliwek La Campagna
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2-3 ogórki gruntowe
  • 100 g sera pleśniowego
  • 2-3 łyżki oleju z ostropestu
  • 2 łyżeczki octu balsamicznego Premieur

NETTO-baner-wiosenna-salatka-z-olejem-z-ostropestu_2017_16-(2).jpg

PRZYGOTOWANIE

Warzywa umyj. Ogórki obierz. Rukolę przełóż do salaterki. Pomidory pokrój na połówki, oliwki oraz seler naciowy w plastry, a ser pleśniowy i ogórki w kostkę. Wszystkie składniki wyłóż na sałatkę, a następnie całość polej olejem z ostropestu i octem balsamicznym. Sałatkę możesz podawać z ulubionym pieczywem.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO