Tosty z kremowym serkiem, figami i orzechami włoskimi
Kategoria: śniadanie

Czas przygotowania: 20 min

Liczba porcji: 2

SKŁADNIKI

  • 6-8 kromek ulubionego chleba lub bułki wieloziarnistej
  • 150 g półtłustego twarogu Miletto
  • 2 płaskie łyżki kwaśnej śmietany 18% Miletto lub jogurtu naturalnego Miletto
  • szczypta soli
  • garść mieszanki sałat Fit & Easy
  • 3 figi
  • 1-2 łyżki syropu klonowego Premier
  • 2 łyżki orzechów włoskich Sereno

PRZYGOTOWANIE

Kromki chleba opiecz w tosterze. W miseczce umieść twaróg, dodaj szczyptę soli, śmietanę lub jogurt naturalny i rozgnieć widelcem. Możesz również zblendować twaróg na gładki, aksamitny krem. Orzechy umieść na patelni i podpraż, aby były chrupiące. Następnie posiekaj nożem na mniejsze kawałki.

Na każdej kromce rozsmaruj twarożek, poukładaj mieszankę sałat oraz po dwa plasterki figi. Tosty posyp orzechami włoskimi i polej odrobiną syropu klonowego. Od razu podawaj.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO