Szukaj
prosto i wygodnie
Wyślij sms Wyślij e-mailLiczba porcji: 12
Czas: 3 h
Biszkopt
Krem:
Dodatkowo:
Biszkopt
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawaj cukier, cały czas ubijając. Do ubitej piany dodawaj po kolei żółtka, dalej miksując. W osobnym naczyniu wymieszaj cynamon, mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną. Składniki suche przesiej do misy z ubitymi jajkami i delikatnie wymieszaj. Na koniec dodaj wiórki kokosowe. Tortownicę o średnicy 22-23 cm wyłóż papierem do pieczenia. Boków formy niczym nie smaruj. Ciasto delikatnie przełóż do tortownicy, wyrównaj powierzchnię i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 170ºC. Piecz około 30-40 minut lub dłużej do tzw. „suchego patyczka”.
Ciasto wyjmij z piekarnika i studź na kratce. Boki wystudzonego biszkoptu oddziel nożykiem od formy, odepnij obręcz tortownicy i zdejmij papier ze spodu ciasta. Przekrój na 3-4 blaty.
Krem
Śmietanę, serek mascarpone, przyprawy korzenne i cukier puder umieść w misie miksera. Ubij, do powstania gęstego i sztywnego kremu.
Jabłka
Jabłka gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu 10-15 minut do miękkości, co jaki czas mieszając. Jeśli się przypalają podlej wodą. Na koniec dodaj syrop klonowy. Orzechy pokrój i podpraż na patelni.
Składanie tortu
Na 1 blacie biszkoptowym rozsmaruj 1/3 kremu, wyłóż 1/2 jabłek i posyp orzechami włoskimi. Nałóż 2 blat ciasta rozsmaruj krem, następnie pozostałe jabłka i orzechy. Wierzch i boki tortu posmaruj kremem. Ozdób orzechami i małymi bezikami.
Bezglutenowe brownie z masłem orzechowym
Omlet na mące kokosowej z bananem
Naleśniki z kremem czekoladowym i bananami
Chlebek bananowy
Zupa krem z soczewicy, batatów i mleka kokosowego
Hummus z duszonym jabłkiem i majerankiem
Kasza jaglana z pietruszkowym pesto i kalafiorem
Mini Pavlove z kremem cytrynowym
Wegetariańskie curry z czerwonymi warzywami
Falafele z surówką z marchwi i hummusem
Ciasto czekoladowe z pieczonymi orzechami laskowymi
Tosty bezglutenowe ze smalczykiem wegetariańskim
Krem z buraków z mlekiem kokosowym
Pudding chia z masłem orzechowym i owocami
Zielony koktajl z musli
Frittata z kiełkami Stir-fry
Bataty faszerowane soczewicą
Walentynkowe brownie bez pieczenia
Naleśniki z grillowanymi warzywami i kiełkami brokułu
Pasta z czerwoną papryką i soją
Placki warzywne z kiełkami lucerny
Sernik pomarańczowy
Kasza gryczana z kiełkami Stir fry
Pasta z awokado
Bezglutenowe pancakes z owocami
Pieczone minipączki z mąki żytniej
Pasztet z soczewicy i warzyw z kiełkami rzodkiewki
Tacos z kurczakiem
Ciasto marchewkowe z kremem kokosowym
Makaron orkiszowy z pesto bazyliowym i groszkiem
Faszerowane pomidory z mięsem mielonym, kaszą i mozzarellą
Kasza gryczana z kiełkami
Makaron razowy z pesto z suszonych pomidorów
Ryż zapiekany w mleku kokosowym z owocami
Gryczanka
Bułeczki z musem jabłkowym
Pieczona owsianka z truskawkami i jagodami goji
Zupa krem z białej rzodkiewki i kalafiora z prażonymi orzechami włoskimi
Spaghetti bolognese z tofu
Batoniki owsiane z jagodami goji
Koktajl ze spirulina i pietruszka
Babka wielkanocna
Salatka dla aktywnych
Pesto z jarmuzu
Orzezwiajaca salata ze szpinakiem
Salatka z burakami i serem kozim
Babeczki na mace ryzowej z galaretka z mango
Sernik na zimno z herbatnikami i galaretka owocowa
Babeczki wielkanocne
Wielkanocne tartaletki z kajmakiem
Wielkanocne jajka z czekolady
Jaglany budyn z karobem
Mazurek
Wiosenna salatka z olejem z ostropestu
Zapiekanka warzywna z makaronem
Omlet lniano-kokosowy z twarożkiem z tofu
Tarta kokosowa z owocami
Ciastka owsiane z jablkami i orzechami
Placki ziemniaczano-marchewkowe z salsa
Cukinia faszerowana kasza gryczana
Clafoutis limonkowo-kokosowe
Sos z pieczonych pomidorow na grilla
Szaszlyki z cukinii, pomidorow i mozzarelli
Wegański quiche z tofu i pomidorami
Koreczki z marynowanego tofu i pomidorow
Dzem z pomidorow
Salatka z grillowana cukinia i szpinakiem
Sernik z tofu i kokosem
Burgery ze szpinaku
Makaron z warzywami
Pudding chia z salata maslowa i ogorkiem
Bułeczki z otrębami żytnimi
Bezglutenowy tort z pianką truskawkową
Czekoladowy shake lodowy z dżemem z nasionami chia
Ciasto mocno kakaowe z lodami
Naleśniki z truskawkowym twarożkiem
Chłodnik z ogórka i awokado
Drożdżówki z serem i malinami
Ziemniaki Hasselback z tzatzikami
Pyszne tartaletki
Wegańskie babeczki
Sałatka z komosą
Jogurtowe lody z nasionami chia
Zapiekanka z młodych ziemniaków
Domowy budyń z granolą i owocami
Pierogi z rabarbarem i truskawkami
Spaghetti z pomidorami, szpinakiem, orzechami włoskimi i parmezanem
Gazpacho z arbuza i pomidorów
Krem z pieczonych pomidorów z prażoną ciecierzycą
Krem z młodej marchwi z soczewicą
Granita arbuzowa
Bezglutenowa tarta z morelami i brzoskwiniami
Sernik waniliowy z borówkami
Ciasto drożdżowe ze śmietaną i morelami
Bezglutenowe placuszki z owocami
Naleśniki czekoladowe z brzoskwiniami
Limonkowe tiramisu
Panna cotta na mleku kokosowym z borówkami
Sałatka z ziemniakami i miętowym dressingiem
Tort jabłkowo-korzenny
Muffinki a’la spaghetti
Tort cytrynowy
Rogaliki z jabłkami
Tarta kokosowa z winogronami
Ciasto z jabłkami
Tort czekoladowy z solonym sosem karmelowym i winogronami
Pizzerki z papryką i ananasem
Piadiny z papryką i mozzarellą
Zupa krem z dyni na ostro
Ciasto ze śliwkami
Ciasto kruche z dżemem porzeczkowym
Makaron gryczany z dynią, pieczarkami brunatnymi i migdałami
Brownie z ciecierzycy
Ciastka na Halloween
Żytnie muffiny jabłkowe
Rogale na Świętego Marcina
Ratatouille z czosnkowymi grzankami
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
Frankfurterki z żółtym serem i sałatką
Korzenny sernik z suszonymi śliwkami
Pierogi pieczone z soczewicą, kapustą i grzybami
Rolada makowa
Cytrusowy kompot z suszu
Ryżowe pierogi ze szpinakiem oraz serem feta
Pierogi z daktylami i twarogiem
Pierogi „makówki”
Pierogi gyoza z kaczką i żurawiną
Paluchy serowe
Bajaderki w czekoladzie
Kurczak z żurawiną i orzechami
Pierniczki ze skórką z pomarańczy
Kulki ziemniaczane
Kopytka z burakami
Zupa ziemniaczana
Placki ziemniaczane
Bułeczki scones
Wrapy z łososiem
Tosty z sałatką Fit & Easy
Naleśniki gryczane z sałatką
Ciastka francuskie z pomidorkami i parmezanem
Letnia sałatka z makaronem, szparagami i indykiem
Ryba w ziołowym parmezanie i sałatka z cukinii
Owocowe smoothie z mlekiem roślinnym
Hummus z buraków
Pieczone frytki z marchewki
Czerwone smoothie z buraka
Bezglutenowe gofry marchewkowe
Sałatka z suszonymi pomidorami i oliwkami
Krem z buraków
Owsianka z musem ekologicznym
Sałatka na ciepło z ziemniaków, dyni i jarmużu
Zielony koktajl z gruszki, kiwi i melisy
Wiosenna sałatka w słoiku
Sałatka z wędzonym łososiem i pomarańczą
Sałatka z jarmużem, burakiem i migdałami
Sałatka z kurczakiem, pomidorkami i kalafiorem
Sałatka ze szpinakiem, pomarańczami, rzodkiewką i czerwoną cebulą
Zielone smoothie śniadaniowe z jarmużu
Sałatka z granatem i pomidorkami daktylowymi
Koktajl pomidorowy
Sałatka z melonem, mozzarellą i pomidorkami
Zimny napój z sycylijskich czerwonych pomarańczy i arbuza
Sałatka ananasowa z łososiem i pietruszką
Koktajl z sałatą
Sałatka z awokado i szynką parmeńską
Tatar z pieczoną papryką i pomidorami
Sałatka z pieczonymi burakami, winogronami i kiełkami
Lekka sałatka z oliwkami i kiełkami brokułu
Tofucznica z pomidorami i kiełkami lucerny
Cytrynowe scones z melisą
Wiosenna sałatka z pietruszką
Jajka faszerowane papryką, fetą i bazylią
Wielkanocny żurek z grzankami oscypkowymi
Krem brokułowy z lubczykiem
Makaron z borowikami
Jaglanka z owocami i melisą
Tarta francuska z burakiem
Placuszki owsiano - jaglane z mango
Sałatka z kaszą bulgur i soczewicą
Sałatka z pieczonymi ziemniakami
Drobiowe burgery z rzodkiewką i ogórkiem
Kanapki z pastą twarożkową
Muffiny jajeczne
Rurki nadziewane pastą pomidorowo - paprykową
Sałatka grecka
Sałatka z burakami i camembertem
Pasta z pieczonego bakłażana
Carpaccio z buraka
Naleśniki ze szpinakiem
Sałatka owocowa w arbuzie
Lemoniada ogórkowa z malinami
Chłodnik ogórkowy z koperkiem, rzodkiewką i jajkiem
Pesto grzybowo - pieczarkowe
Sałatka z pieczonymi warzywami
Pieczone ziemniaki, buraki i marchew z pikantnym sosem
Owoce pod owsianą kruszonką
Chrupiące grzanki z carpaccio z buraka, długo dojrzewającym serem i rukolą
Delikatne naleśniki kokosowe ze świeżymi owocami, gęstym jogurtem i prażonymi płatkami kokosowymi
Delikatny owsiany placek z sezonowymi owocami
Puszyste bułeczki drożdżowe z malinami i płatkami migdałowymi