Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Tofucznica z pomidorami i kiełkami lucerny

Ilość porcji: 2

SKŁADNIKI

  • kostka tofu naturalnego (ok. 180 g)
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • ½ małej cebuli
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • sól
  • pieprz
  • szczypta kurkumy
  • ¼ szklanki wody
  • ⅓ opakowania kiełków lucerny

PRZYGOTOWANIE

Na patelni rozgrzej olej roślinny. Dodaj drobno posiekaną cebulę i podsmaż na złoty kolor. Tofu odsącz i rozgnieć na talerzu widelcem. Wsyp na rozgrzany olej z cebulą, dodaj szczyptę kurkumy i chwilę smaż. Kiedy tofu delikatnie się zezłoci dodaj pomidorki przekrojone na połówki. Wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem. Wymieszaj i dolej wodę. Smaż do momentu, aż nadmiar wody odparuje. Tofucznicę podawaj z kiełkami lucerny i chlebem pełnoziarnistym.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO