Szaszłyki z cukinii, pomidorów i mozzarelli
Kategoria: na grilla

Czas: 45 minut
Ilość porcji: ok. 6 szaszłyków
Dodatkowe informacje: bez cukru, bezglutenowe

SKŁADNIKI

  • 1 opakowanie pomidorów daktylowych
  • 2 cukinie
  • 1 słoiczek czarnych oliwek La Campagna
  • 1 opakowanie małych kulek mozzarelli
  • zioła prowansalskie Bolinero
  • olej kokosowy do smażenia
  • sól

Dodatkowo:

6 długich wykałaczek

NETTO-baner-szaszlyki-z-cukinii-pomidorow-i-mozzarelli-2017-(1).jpg

PRZYGOTOWANIE

Cukinie umyj i pokrój w długie plastry. Następnie posól i odstaw na 20 minut. Gdy staną się miękkie, odlej płyn i odsącz je na papierowym ręczniku, a następnie posyp odrobiną ziół prowansalskich. Na patelni rozgrzej olej kokosowy i smaż kolejno plastry cukinii. Następnie odsączaj je na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

W gotowe plastry zawijaj kulki mozzarelli i pomidory. Nabijaj je kolejno na wykałaczki na zmianę z oliwkami. Możesz również przygotować te szaszłyki w inny sposób, przeplatając plastry cukinii pomiędzy pomidorami i kulkami mozzarelli. Szaszłyki możesz podawać zarówno na zimno lub podgrzać je przez chwilę na grillu.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

 

Gazetka NETTO