Spaghetti bolognese z tofu
Kategoria: obiad

Czas: 25 minut
Ilość porcji: 2
Dodatkowe informacje: wegańskie, bez nabiału/laktozy, bez cukru

SKŁADNIKI

  • 250 g makaronu spaghetti Firenze
  • 200 g tofu
  • 200 ml passaty La Campagna
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej lub ostrej Bolinero
  • ½ łyżeczki bazylii Bolinero
  • ½ łyżeczki oregano Bolinero
  • ¼ łyżeczki rozmarynu Bolinero
  • listki świeżej bazylii
  • oliwa z oliwek La Carezza
  • sól, pieprz do smaku

NETTO-spaghetti-bolognese-z-tofu-p-2017_11.jpg

PRZYGOTOWANIE

  1. Cebulę oraz czosnek drobno posiekaj, a następnie podsmaż na patelni z rozgrzaną oliwą z oliwek.
  2. Tofu pokrusz i wrzuć na patelnię. Delikatnie podsmaż, a następnie przypraw papryką.
  3. Wlej passatę, gotuj na małym ogniu, a następnie dodaj zioła. Przypraw solą i pieprzem do smaku.
  4. Makaron ugotuj al dente w lekko osolonym wrzątku. Podziel pomiędzy dwa talerze i polej sosem. Podawaj ze świeżymi listkami bazylii.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO