Sałatka ze szpinakiem, pomarańczami, rzodkiewką i czerwoną cebulą

Czas:  40 minut
Ilość porcji: 2

SKŁADNIKI

  • 2 garści szpinaku, umytego i osuszonego
  • 1 czerwona cebula
  • 4 rzodkiewki
  • 1 pomarańcza czerwona
  • 1 zwykła pomarańcza
  • 50 g sera pleśniowego
  • 2 łyżki sezamu

Dressing:

  • 2 łyżki soku pomarańczowego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżeczki musztardy dijon
  • sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE

W dużej misce wymieszaj szpinak, posiekaną czerwoną cebulkę, dodaj plastry pomarańczy oraz ser pleśniowy pokrojony w drobną kosteczkę. Sezam upraż na patelni. Sałatkę posyp sezamem i polej dressingiem. Dressing: Wymieszaj wszystkie składniki na dressing. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO