Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Sałatka z pieczonymi warzywami

Ilość porcji: 3
Czas przygotowania: 20 min

SKŁADNIKI

  • 1 cukinia
  • 1 bakłażan
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 1 czerwona cebula
  • 2 czerwone papryki
  • 1 ząbek czosnku
  • garść mieszanki sałat
  • 40 g sera feta
  • 40 g orzechów włoskich

Sos:

  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • szczypta soli
  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Cukinię oraz bakłażana pokrój na cienkie plastry. Paprykę pokrój w większe paski. Cebulę pokrój w piórka, a pomidorki przekrój na połówki. Piekarnik nagrzej do 180 stopni C. Do foremki przełóż w pierwszej kolejności paprykę oraz cebulę, skrop oliwą z oliwek. Włóż do piekarnika na ok. 20 minut. Po 10 minutach pieczenia dołóż do papryki pozostałe warzywa: bakłażan, cukinię i pomidory. Skrop oliwą i piecz 10 minut do miękkości. Gotowe warzywa ułóż na talerzach razem z mieszanką sałat. Polej całość sosem miodowym. Posyp fetą i podprażonymi orzechami.

Sos: Wszystkie składniki na sos wymieszaj.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO