Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Sałatka z jarmużem, burakiem i migdałami

Czas:  40 minut
Ilość porcji: 2

SKŁADNIKI

Sałatka:

  • 60 g jarmużu
  • 2 buraki
  • 100 g sera feta pokrojonego w drobną kostkę
  • 40 g migdałów
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • ½ łyżeczki miodu

PRZYGOTOWANIE

Buraki upiecz w piekarniku (umyj je dokładnie, zawiń w folię aluminiową i piecz około godziny aż będą miękkie w temperaturze 180 stopni C.) lub ugotuj na parze. Pokrój na mniejsze kawałki i gotuj nad parą ok. 30 minut, aż będą miękkie. Jarmuż drobno posiekaj i usuń zgrubienia z łodyg. Fetę pokrój w kostkę, migdały upraż na rozgrzanej patelni, aby wydobyć z nich smak i aromat. Podprażone posiekaj na drobne kawałeczki. Wymieszaj oliwę z sokiem z cytryny oraz miodem. Polej nimi wymieszane składniki.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO