Sałatka z granatem i pomidorkami daktylowymi

Czas:  30 minut
Ilość porcji: 2

SKŁADNIKI

  • 1 granat
  • 200 g pomidorków daktylowych
  • 120 g sera feta
  • 1 czerwona cebula
  • garść dowolnej sałaty
  • pęczek zielonej pietruszki

Sos:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól 
  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Wyłuskaj ziarenka granatu do osobnej miski. Sałatę umyj, wysusz i włóż do miski. Dodaj pomidorki pokrojone na połówki. Obierz czerwoną cebulę i posiekaj w drobne piórka. Dodaj do miski razem z fetą pokrojoną w drobną kosteczkę. Wszystko dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj składniki sosu i polej sałatkę. Wierzch posyp ziarenkami granatu oraz posiekaną pietruszką.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO