Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Sałatka z burakami i camembertem

Ilość porcji: 3-4
Czas przygotowania: 1 h

SKŁADNIKI

  • 1 opakowanie mieszanki sałat
  • 2 buraki
  • 1 cebula
  • 150 g sera camembert
  • 1/2 świeżego mango
  • 40 g podprażonych płatków migdałów

Panierka do sera:

  • 1 małe jajko
  • 4 łyżki bułki tartej

Sos:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE

Buraki umyj, zalej wodą i gotuj ok. 30 min do miękkości. Odcedź, wystudź i obierz ze skórki. Pokrój w drobną kostkę. Dojrzałe mango obierz ze skórki pokrój w cienkie paski. Dodaj do mieszanki sałat razem z posiekanym burakiem. Cebulę posiekaj w drobną kostkę dodaj do pozostałych składników. Camembert pokrój na małe trójkąty lub w większą kostkę. Każdy kawałek sera obtocz w jajku, a następnie wrzuć do bułki tartej. Smaż na rozgrzanej patelni z łyżką masła przez ok. minutę z każdej strony. Gotowy ser dodaj do sałatki razem z podprażonymi migdałami. Składniki na sos wymieszaj i dodaj do sałatki.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO