Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Sałatka z awokado i szynką parmeńską

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 min

SKŁADNIKI

  • 1 opakowanie sałaty mix kolorów
  • 250 pomidorków koktajlowych
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 małe awokado
  • 100 g szynki parmeńskiej
  • garść listków świeżej bazylii

Sos:

  • 1 łyżka czerwonego octu winnego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE

Awokado umyj, przekrój wzdłuż na pół i usuń pestkę. Wyjmij miąższ łyżką i pokrój w kostkę. Pomidorki umyj i przekrój na połówki. Cebulę obierz i pokrój w piórka.

Sałatę umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki i przełóż do miski. Wsyp awokado, pomidorki i cebulę. Dodaj kawałki szynki parmeńskiej i listki bazylii.

Składniki sosu połącz za pomocą rózgi kuchennej, polej sałatkę i wymieszaj. Podawaj z bagietką, ciabattą lub chlebem razowym. 

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO