Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Sałatka owocowa w arbuzie

Ilość porcji: ok. 9 sztuk
Czas przygotowania: ok. 2 h

SKŁADNIKI

  • 1/2 małego arbuza
  • 2 jabłka
  • 1/2 mango
  • 2 banany
  • ok. 250 g truskawek
  • ok. 200 g zielonych winogron
  • 1/2 szklanki borówek amerykańskich
  • garść czerwonych porzeczek

Dodatkowo:

  • sok z 1/2 cytryny
  • sok z 1/2 pomarańczy
  • odrobina cukru (opcjonalnie)


PRZYGOTOWANIE

Jabłka i mango obierz i pokrój w kostkę. Przełóż do większej miski. Z arbuza wydrąż miąższ - idealnie sprawdzi się do tego specjalna łyżeczka do wydrążania kulek z owoców. Miąższ przełóż do miski z pokrojonymi owocami. Dodaj obranego i pokrojonego na mniejsze kawałki banana i pozostałe składniki: odszypułkowane i umyte truskawki pokrojone na ćwiartki, winogrona, borówki amerykańskie i porzeczki. Wlej sok z cytryny, pomarańczy, dodaj odrobinę cukru i wymieszaj. Przełóż całość do wydrążonego arbuza i wstaw do lodówki na około 1 godzinę.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO