Ilość porcji: 6
Czas: 1 h
Spód:
Nadzienie:
Mąkę wymieszaj razem z przyprawami, dodaj żółtka, olej kokosowy i mleko. Całość zagnieć. Gotowym ciastem kruchym, wyłóż tartaletki i schładzaj ok. 15 min w lodówce. Następnie podpiecz w 175 stopniach przez ok. 5-8 minut. W tym czasie przygotuj nadzienie. W misce wymieszaj jajka z jogurtem, kawałkami sera, posiekaną pietruszką i przyprawami. Jabłko obierz ze skórki i pokrój na małą kosteczkę, dodaj do pozostałych składników. Podsmaż na 2 łyżkach oleju kokosowego. Cebulę dodaj do pozostałych składników. Następnie podsmaż dorsza na patelni przez 2 minuty z każdej strony, kawałki ryby dodaj do pozostałych składników. Całość wymieszaj. Na podpieczony spód ciasta wyłóż nadzienie, wierzch posyp pokrojonymi orzechami włoskimi. Piecz w 175 stopniach przez 10-15 minut.