Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Pieczone figi z kozim serem

Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 2 h

SKŁADNIKI

  • 5 świeżych fig
  • 50 g sera koziego
  • 3 łyżki posiekanych migdałów
  • 2 plastry szynki parmeńskiej

Sos:

  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE

Piekarnik nagrzej do 180 stopni C. Figi natnij nożem na krzyż, w powstałe wgłębienia włóż plastry koziego sera, kawałki szynki parmeńskiej. Wierzch posyp posiekanymi migdałami. Figi piecz przez około 13 minut do czasu aż ser się rozpuści. Składniki na sos wymieszaj i odstaw.
Figi wyjmij z piekarnika i polej sosem. Podawaj na ciepło jako przekąska.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO