Makaron z warzywami
Kategoria: obiad

Czas: 20 minut
Ilość porcji: 2
Dodatkowe informacje: bez cukru, wegetariańskie, bezglutenowe

SKŁADNIKI

  • 200 g bezglutenowego makaronu penne
  • 1 cukinia
  • 100 g bobu Mroźne Specjały
  • 100 g sera feta
  • garść czarnych oliwek La Campagna
  • garść młodych liści szpinaku
  • kilka listków mięty
  • ½ łyżeczki suszonej bazylii Bolinero
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego do smażenia
  • 2 łyżki oleju z pestek dyni
  • sól do smaku

NETTO makaron z warzywami 2017_19 (1).jpg

PRZYGOTOWANIE

Makaron ugotuj w lekko osolonym wrzątku. Na patelni rozgrzej olej kokosowy i wrzuć najpierw bób. Smaż 5 minut. Cukinię umyj i pokrój w półplasterki, a następnie wrzuć do bobu. Smaż kolejne 5 minut, a następnie dodaj liście szpinaku i suszoną bazylię. Duś krótką chwilę i zdejmij z ognia. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę i dodaj do warzyw. Wymieszaj i dopraw solą do smaku. Fetę pokrój w kostkę, a oliwki w plasterki. Wymieszaj z warzywami i makaronem. Na sam koniec polej całość olejem z pestek dyni i posyp posiekaną miętą. Makaron możesz podawać również na zimno w formie sałatki.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO