Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Makaron z borowikami

Ilość porcji: 2

SKŁADNIKI

  • 250 g pełnoziarnistego makaronu
  • 300 g świeżych borowików
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki masła
  • 6-7 listków świeżego oregano
  • sól i pieprz do smaku
  • 50 g sera pleśniowego
  • 30 ml śmietany 30%

PRZYGOTOWANIE

Makaron ugotuj w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Grzyby oczyść, umyj i osusz. Pokrój na cienkie plasterki. Na patelni rozgrzej masło, zeszklij cebulę, dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek, podsmażaj ok. minuty, następnie. dodaj grzyby. Smaż ok. 10 minut, dopraw solą i pieprzem. Dodaj listki oregano oraz startą w paski marchewkę. Duś pod przykryciem (można podlać wodą, jeśli grzyby zaczną się przypalać). Po tym czasie dodaj śmietankę, pokruszony ser pleśniowy, chwilę gotuj, aż ser się rozpuści. Ciepły makaron wymieszaj z sosem. Podawaj od razu. 

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO