Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Jajka faszerowane papryką, fetą i bazylią

Ilość porcji: 4 porcje

SKŁADNIKI

  • 8 jajek
  • 70 g sera feta
  • 4 - 5 łyżeczek majonezu
  • 1 cebula szalotka
  • 1 mała czerwona papryka
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka posiekanych listków bazylii
  • 6 - 7 rzodkiewek

PRZYGOTOWANIE

Ugotowane jajka przekrój na połówki, wyjmij żółtka i przełóż do miseczki. Dodaj fetę, majonez i rozgnieć widelcem. Paprykę oraz szalotkę posiekaj bardzo drobno i dodaj do rozgniecionych składników. Dopraw solą, pieprzem, a pod koniec dodaj posiekaną bazylię.

Farsz nałóż w wycięte części jajek, tak aby zmieściło się go jak najwięcej. Jajka ułóż na półmisku i udekoruj rzodkiewkami oraz bazylią.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO