Gryczanka
Kategoria: śniadanie

Pożywny Posiłek dla Małego Sportowca
Czas: 30 minut
Ilość porcji: 2
Dodatkowe informacje: bez glutenu, wegańskie, bez nabiału/laktozy

SKŁADNIKI

Gryczanka:

  • 1 szklanka białej kaszy gryczanej
  • 2 szklanki wody
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżki syropu z agawy lub klonowego Premieur
  • odrobina cynamonu Bolinero

dodatki

  • świeże owoce: maliny, winogrona, banany
  • świeży kokos
  • orzechy włoskie Sereno
  • sezamki z nasionami chia

NETTO-baner-gryczanka-2017_11.jpg (1)

PRZYGOTOWANIE

Kaszę gryczaną ugotuj w wodzie do miękkości (przez około 15 minut). Następnie odstaw pod przykryciem na kolejny kwadrans.
Ugotowaną kaszę wymieszaj z mlekiem kokosowym, syropem z agawy lub klonowym i cynamonem. Podziel na 2 porcje.
Posyp świeżymi malinami, winogronami, plasterkami banana, posiekanymi orzechami włoskimi, połamanymi sezamkami z nasionami chia i kawałkami kokosa.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO