Granita arbuzowa
Kategoria: deser

Ilość porcji: 3
Czas: 3 h

SKŁADNIKI

  • 450 g arbuza
  • sok z ½ cytryny
  • 5-6 listków melisy
  • 1 łyżka ksylitolu
  • świeże zioła (do dekoracji)

netto-baner-www-granita-31_2017.jpg

PRZYGOTOWANIE

Z arbuza usuń pestki, miąższ pokrój na mniejsze kawałki i umieść w pojemniku blendera. Następnie dodaj sok z cytryny, listki melisy i ksylitol. Wszystkie składniki dokładnie zblenduj. Przełóż do płaskiego pojemnika i wstaw do zamrażarki na kilka godzin (do całkowitego zamarznięcia). Podczas chłodzenia granity, mieszaj ją co pół godziny za pomocą widelca, aby rozkruszyć zamarznięte bryłki lodu.
Gotową granitę przełóż do miseczek. Przed podaniem udekoruj świeżymi listkami melisy lub mięty.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO