Ilość porcji: 2
Czas: 30 min
Dodatkowe informacje: bez cukru, bez laktozy
Budyń
Granola
Granola:
Płatki wymieszaj z syropem z agawy i owocami. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200ºC i piecz przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
Budyń:
Mleko (400 ml) przelej do rondla, wrzuć przekrojoną na pół laskę wanilii i podgrzej. Następnie rozpuść w nim ksylitol. Wanilię wyjmij. Rondel zdejmij z ognia.
Pozostałe mleko (około 100 ml) wymieszaj trzepaczką z żółtkami oraz mąką. Gotową pastę zacznij powoli wlewać do gorącego mleka, cały czas energicznie mieszając. Rondel wstaw z powrotem na mały ogień i gotuj 2-3 minuty. Następnie gotowy budyń rozdziel do 2 naczyń i podawaj z owocową granolą.
Zobacz też: JAGLANY BUDYŃ Z KAROBEM