Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Delikatny owsiany placek z sezonowymi owocami

SKŁADNIKI

  • 2 jajka
  • 40 g płatków owsianych
  • 1 łyżka Finuu
  • 1 łyżka otrąb
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego (lub mleka albo wody)
  • szczypta proszku do pieczenia
  • garść ulubionych owoców sezonowych

PRZYGOTOWANIE

Płatki owsiane i otręby zmiel w młynku na mąkę. Jajka wbij do miseczki, dodaj zmielone płatki, jogurt naturalny, szczyptę proszku. Całość dokładnie wymieszaj za pomocą trzepaczki, aż powstanie jednolita masa. Na patelni rozgrzej łyżkę Finuu, przelej ciasto i smaż, aż spód się zetnie. Do lekko ściętego ciasta dodaj owoce. Kiedy jedna strona ładnie się zezłoci, a placek wyrośnie, przełóż na drugą stronę i chwilę dosmażaj. Podaj od razu po usmażeniu z jogurtem naturalnym, tymiankiem i świeżymi owocami.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO