Bułeczki scones
Kategoria: deser

Czas przygotowania: 20 minut
Liczba porcji: ok. 10 średnich bułeczek

SKŁADNIKI

  • 400 g mąki pszennej tortowej Gracja
  • łyżeczka soli
  • 80 g pokrojonego na kawałki, schłodzonego masła extra osełka Miletto
  • łyżka miodu
  • 300 ml mleka

Dodatkowo

  • dżem malinowy Rajski Sad
  • twaróg półtłusty Miletto

 

bane2.jpg

PRZYGOTOWANIE

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Do dużej miski przesiej mąkę i sól. Palcami wetrzyj w mąkę masło, aż mieszanka zacznie przypominać bułkę tartą. W środku zrób wgłębienie, dodaj mleko wymieszane z miodem i wyrabiaj na gładkie ciasto.

Z ciasta uformuj gruby, okrągły placek o grubości 2,5 cm. Wytnij z niego krążki o średnicy 7 cm i poukładaj je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Piecz 12-15 minut aż do zarumienienia. Studź na metalowej kratce. Podawaj z twarogiem Miletto i dżemem malinowym Rajski Sad.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO