Batoniki owsiane z jagodami goji
Kategoria: śniadanie/deser

Czas: 15 minut + 3 h oczekiwania
Ilość porcji: 12
Dodatkowe informacje: wegańskie, bez nabiału/laktozy

SKŁADNIKI

  • 2 szklanki ekologicznych płatków owsianych
  • 2 łyżki mąki lnianej
  • 100 g jagód goji
  • 100 g moreli suszonych Sereno
  • 100 ml oleju kokosowego
  • 50 ml syropu z agawy lub miodu
  • 3 łyżki wrzącej wody

NETTO baner batoniki owsiane z jagodami goji (2)_2017_12.jpg

PRZYGOTOWANIE

  1. Morele pokrój na kawałki i wymieszaj z płatkami owsianymi, mąką lnianą i jagodami goji.
  2. Olej kokosowy podgrzej, aby był ciepły i lejący. Wlej go do płatków wraz z syropem z agawy i wrzątkiem. Całość energicznie wymieszaj. Najpierw za pomocą łyżki, a później zagnieć rękoma. W razie potrzeby możesz dodać więcej syropu.
  3. Masę przełóż do prostokątnej foremki o wymiarach około 8x24 cm, wyłożonej uprzednio folią spożywczą. Całość wyrównaj szpatułką i wstaw do lodówki na przynajmniej 3 godziny.
  4. Batoniki pokrój na dwanaście 2 cm kawałków. Możesz przechowywać je do tygodnia w lodówce lub cały dzień poza nią.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO