Babeczki wielkanocne
Kategoria: deser

Ilość: 6 babeczek
Czas: 1 h

SKŁADNIKI

  • 250 g mąki kukurydzianej
  • 5 jajek
  • 3 białka
  • 100 g ksylitolu Look&Food
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 200 g masła extra Miletto
  • otarta skórka z 2 cytryn
  • 50 g wiórków kokosowych Sereno

Dodatkowo:

  • 3 łyżki ksylitolu Look&Food

NETTO-www-babeczki-wielkanocne-2017_14.jpg

PRZYGOTOWANIE

Masło roztop i odstaw do lekkiego wystudzenia. Białka razem z jajkami i cukrem ubij na puszysty krem.  Do ubitych jajek z cukrem dodawaj stopniowo, schłodzone masło. Całość dobrze wymieszaj. Następnie dodaj przesianą przez sito mąkę kukurydzianą wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz skórkę z cytryny i kokos. Formy na babeczki natłuść przy pomocy pędzelka masłem, aby po upieczeniu babeczki idealnie odeszły od formy. Wlej do każdej ¾ masy. Piec w 180 stopniach z termoobiegiem 20-25 min. Upieczone i wystudzone babeczki wyjmij z formy i posyp zmielonym na pudrem ksylitolem.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO