Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Wege burgery z pastą Wawrzyniec

SKŁADNIKI

Burgery z buraka:

  • 400 g buraka upieczonego
  • 2 jajka
  • 4 łyżki pasty Wawrzyniec z ciecierzycą z pieprzem i czarnuszką
  • 100 g mąki pszennej
  • Sól, pieprz
  • 2 łyżeczki papryki wędzonej
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego

Kolesław z kalarepki i jabłka:

  • 2 duże kalarepki
  • 2 jabłka
  • 1 łyżeczka posiekanych kaparów
  • pół pęczka posiekanego koperku
  • 100 g majonezu
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE

Burgery z buraka:
Wszystkie składniki przekładamy do miski i dokładnie miksujemy na gładką masę. Wilgotnymi dłońmi formujemy kotlety i układamy na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez 20 minut.

Kolesław z kalarepki i jabłka:
Kalarepki kroimy w julienne (paseczki). Lekko solimy, odstawiamy i po 10 minutach odciskamy z niej wodę. Jabłka również kroimy w julienne, usuwając gniazda nasienne. Dodajemy do kalarepki wraz z resztą składników. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.

Burgery podajemy w bułkach z warzywami z dodatkiem kolesława.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO