Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Roladki z łososia z kiełkami brokułu

Ilość porcji: 2-3
Czas przygotowania: 15 min.

SKŁADNIKI

  • 100 g łososia wędzonego w plastrach
  • 100 g serka śmietankowego
  • 1 szczypta suszonych płatków chilli
  • 1 łyżka posiekanej czerwonej cebuli
  • 2 łyżki kiełków brokułu
  • sól
  • pieprz

Do dekoracji:

  • kiełki brokułu

PRZYGOTOWANIE

Serek wymieszaj z chilli i solą. Cebulę obierz i posiekaj w drobną kosteczkę. Do serka dodaj cebulę i kiełki brokułu. Całość wymieszaj na jednolitą masę. Dopraw pieprzem w razie potrzeby.

Płaty łososia rozłóż na desce, posmaruj serkiem twarogowym, a następnie zwijaj w ciasne roladki. Pokrój je na mniejsze kawałki i podawaj jako przekąskę. Płatki chilli możesz zastąpić ostrą papryką w proszku.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO