Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Muszle z ricottą, pastą Wawrzyniec z suszonych pomidorów i żurawiną w sosie pomidorowym z bazylią

SKŁADNIKI

  • 150 g makaronu muszle
  • 200 g ricotta
  • 1/2 słoika pasty Wawrzyniec z suszonych pomidorów i żurawiny
  • 400 ml przecieru pomidorowego
  • 3 szalotki
  • 4 ząbki czosnku
  • 150 g parmezanu
  • garść liści bazylii
  • 50 g masła

PRZYGOTOWANIE

Przygotowujemy sos. Na maśle podsmażamy pokrojoną w piórka szalotkę, czosnek, następnie dodajemy pomidory i bazylię i redukujemy cały sos przez około 10 minut.

Ricottę mieszamy z pastą Wawrzyniec z suszonych pomidorów z żurawiną. Muszle gotujemy według instrukcji na opakowaniu i hartujemy w zimnej wodzie. Ugotowane muszle nadziewamy ricottą, zalewamy sosem i posypujemy startym parmezanem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez 10-15 minut do zarumienienia parmezanu.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO