Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Jajeczne muffiny cukiniowe z kiełkami lucerny

Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: 30 min.

SKŁADNIKI

  • 4 jajka
  • 1/4 cukinii
  • garść kiełek lucerny
  • 1/3 czerwonej papryki
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i pieprz
  • 30 g sera pleśniowego
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku

PRZYGOTOWANIE

Piekarnik nagrzej do 180 stopni C. Cukinię oraz ser pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Paprykę pokrój w kosteczkę. W misce wymieszaj jajka z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem oraz szczypiorkiem. Dodaj do masy jajecznej cukinię, ser i paprykę. Sześć wgłębień w formie do muffin natłuść masłem. Napełnij je masą. Piecz ok. 20 minut. Gotowe muffiny jajeczne udekoruj kiełkami lucerny i posyp papryką.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO