Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Grzanka z serem po walijsku, podana z salsą pomidorową

Mistrzowskie przepisy
Mateusza Zielonki!

SKŁADNIKI

  • chleb – 2 kromki
  • ser żółty cheddar – 50g
  • śmietana – 1 łyżka
  • musztarda – 2 łyżeczki
  • tymianek świeży – pół łyżeczki
  • pomidory – 2 szt.
  • oliwa z oliwek – 2 łyżki
  • czosnek – 2 ząbki
  • seler naciowy – 1 gałązka
  • chili – 1
  • miód – łyżeczka
  • pietruszka – pęczek
  • sól
  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Do blendera włóż pomidory, czosnek, seler naciowy, odrobinę chili, oliwę z oliwek, łyżeczkę miodu, nać pietruszki, sól, pieprz i sok cytryny.
Miksuj całość niezbyt dokładnie.

Ser zetrzyj na tarce z grubymi oczkami. Dodaj śmietanę, musztardę, tymianek i wymieszaj dokładnie. Rozgrzej piekarnik. Wyłóż ser na pieczywo i od razu włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 5-7 minut.
Świeżo upieczone grzanki podawaj ze świeżym sosem pomidorowym

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO