Czas przygotowania: 1 godzina
Liczba porcji: 4
Ciasto:
Na patelni zeszklij cebulę razem z papryką posiekaną w drobną kosteczkę. Pod koniec dodaj starty czosnek. Dodaj zmielone mięso, smaż ok. 5 minut, podlewając mięso co jakiś czas bulionem. Mięso dopraw solą i pieprzem. Do mięsa dodaj ryż, wlej pozostałą część bulionu, przykryj patelnię. Całość duś pod przykryciem ok. 20 minut. Na koniec dodaj przekrojone na połówki pomidorki, kukurydzę oraz posiekaną natkę pietruszki. Piekarnik nagrzej do 180 stopni C. Cukinię umyj, osusz i przekrój wzdłuż na połowę. Łyżeczką wybierz miąższ ze środka, dodaj go do nadzienia. Połówki cukinii dopraw solą. Farszem wypełnij wgłębienia w cukinii. Nałóż plastry sera żółtego. Cukinię wstaw do piekarnika na około 20 minut. Cukinie podawaj od razu.