Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Finuu - naturalne masło z dodatkiem oleju z rzepaku i lnianki

Pieczony łosoś w lekkiej kompozycji z surówką z surowej cukinii, świeżych ziół, orzechów piniowych i pomidorków koktajlowych

SKŁADNIKI :

  • 400 g fileta łososia ze skórą
  • 1 łyżka Finuu
  • 4 gałązki świeżego tymianku
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz cytrynowy

Surówka:

  • 2 cukinie
  • pół pęczka natki pietruszki
  • pół pęczka koperku
  • 50g orzeszków piniowych
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • 100 ml oliwy
  • sok z połowy cytryny
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Filety z łososia umyj, dokładnie osusz i układaj na papierze do pieczenia, skórą do dołu. Dopraw solą i pieprzem, dodaj Finuu, gałązki świeżego tymianku, ząbki czosnku i szczelnie zawiń. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 15 minut.

Surówka: 

Cukinię za pomocą obieraczki potnij na wstążki. Natkę i koperek posiekaj. Orzeszki praż na suchej patelni. Pomidorki umyj i przetnij na pół. Wszystkie składniki wymieszaj z oliwą i sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Upieczoną rybę podawaj lekko posmarowaną Finuu oraz w towarzystwie surówki i świeżych ziół.

Chrupiące grzanki z carpaccio z buraka, długo dojrzewającym serem i rukolą
Delikatne naleśniki kokosowe ze świeżymi owocami, gęstym jogurtem i prażonymi płatkami kokosowymi
Delikatny owsiany placek z sezonowymi owocami
Puszyste bułeczki drożdżowe z malinami i płatkami migdałowymi
Chrupiące grzanki z carpaccio z buraka
Delikatne naleśniki kokosowe
Delikatny owsiany placek
Puszyste bułeczki drożdżowe
Gazetka NETTO