Spaghetti alla putanesca
Kategoria: obiad

Czas przygotowania: 20 min
Liczba porcji: 4

SKŁADNIKI

  • 400 g makaronu spaghetti La Campagna
  • słoiczek czarnych oliwek La Campagna
  • słoiczek kaparów La Campagna
  • słoiczek anchovies Premieur
  • 100 g Parmigiano Reggiano Premieur
  • 400 g pomidorków koktajlowych
  • 4 ząbki czosnku
  • papryczka chili
  • pęczek bazylii
  • oliwa z oliwek
  • pieprz, sól

Spaghetti_WWW_P.jpg

PRZYGOTOWANIE

W garnku zagotuj wrzątek wraz z solą i wrzuć makaron. Czosnek i paprykę chili pokrój na plastry i wrzuć na patelnię z rozgrzaną oliwą. Smaż przez krótką chwilę. Następnie dodaj oliwki, kapary, przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe i posiekane kapary. Wlej 2 łyżki wody z makaronu, a patelnię przykryj na 2 minuty. Ugotowany makaron odcedź i wymieszaj z zawartością patelni, dodaj listki bazylii i przypraw pieprzem. Przełóż na talerze i posyp grubo startym parmezanem.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO