Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Roladki z tortilli z hummusem z papryki, kiełkami

SKŁADNIKI

  • 1 opakowanie tortilli
  • kiełki lucerny
  • 1 opakowanie wędzonego łososia w plastrach
  • 1 mała główka sałaty rzymskiej

Hummus:

  • 250g ciecierzycy z puszki bez zalewy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 papryki czerwone
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki pasty tahini
  • sól
  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Paprykę umyj, obierz z gniazd nasiennych. Włóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą i włóż paprykę do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piecz 25-30 minut. Wystudzoną pieczoną paprykę zblenduj z oliwą, pastą tahini, czosnkiem i sokiem z cytryny na gładką pastę. Na koniec dodaj ciecierzycę. Zblenduj, dopraw solą i pieprzem.

Hummus rozsmaruj na tortilli, nałóż kiełki, plaster wędzonego łososia oraz 2 liście sałaty rzymskiej. Zwiń ciasto w rulon. Pokrój na mniejsze kawałki, wbij wykałaczkę, podawaj od razu.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO