BRUSCHETTA Z POMIDORKAMI

Czas przygotowania: 15 minut
Liczba porcji: 2-3

SKŁADNIKI

  • 1 bułka paryska
  • oliwa z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ opakowania pomidorków daktylowych RedStar
  • bazylia
  • 1 kulka mozzarelli

Do podania (opcjonalnie):

  • odrobina gotowego kremu na bazie octu balsamicznego

PRZYGOTOWANIE

Pieczywo pokrój na kromki. Natrzyj obranym i przekrojonym na pół ząbkiem czosnku. Każdą kromkę skrop oliwą z oliwek. Pomidorki przekrój na połówki i ułóż na kromkach. Zapiekaj w piekarniku z grillem ok. 5-7 min, aż grzanki będą rumiane. Na gorących kromkach umieść kawałki mozzarelli, posyp listkami bazylii, dopraw solą oraz pieprzem. Mozzarellę możesz również nałożyć przed wstawieniem do piekarnika, jeśli wolisz roztopiony i ciepły ser. Od razu podawaj.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO