Tosty bezglutenowe ze smalczykiem wegetariańskim
Kategoria: śniadanie

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 20 min.
Dodatkowe informacje: bez glutenu, bez nabiału, bez cukru

SKŁADNIKI

  • 16 kromek wieloziarnistego chleba bezglutenowego Schär
  • 2 łyżki oleju kokosowego Virgin BIO
  • 1 słoiczek smalczyku wegetariańskiego naturalnego NaturAvena
  • garść świeżej rukoli Fit&Easy
  • 1 miękkie awokado
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 1 czerwona papryka
  • kiełki
  • pakistańska sól krystaliczna Premieur
  • pieprz mielony Bolinero
  • oliwa z oliwek

tosty-bezglutenowe.jpg

PRZYGOTOWANIE

Awokado obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Pomidorki również pokrój w plasterki. Z czerwonej papryki usuń gniazdo nasienne i pokrój w cienkie paski.
Pieczywo posmaruj cienko olejem kokosowym z obu stron. Opiecz na rozgrzanej patelni grillowej z obu stron.
Na podgrzanej kromce pieczywa rozsmaruj łyżeczkę smalczyku wegetariańskiego, poukładaj kolejno: listki rukoli, plasterki awokado, 3-4 plasterki pomidorków, kilka pasków czerwonej papryki oraz odrobinę kiełków. Dopraw solą, pieprzem i skrop kilkoma kroplami oliwy z oliwek. Przykryj drugą kromką chleba. Czynność powtarzaj przy kolejnych tostach. Tosty są od razu gotowe do podania.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO