Spaghetti z pomidorami, szpinakiem, orzechami włoskimi i parmezanem
Kategoria: obiad

Ilość porcji: 4
Czas: 25 min
Dodatkowe informacje: wegetariańskie, bez cukru, bezglutenowe

SKŁADNIKI

  • 500 g bezglutenowego makaronu spaghetti Sotelli
  • opakowanie pomidorów TOP mix
  • opakowanie liści szpinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 g sera Parmigiano Reggiano Premieur
  • garść orzechów włoskich Sereno
  • garść listków bazylii
  • oliwa z oliwek La Carezza
  • olej z pestek dyni
  • sól, pieprz

Spaghetti_www_p.jpg

PRZYGOTOWANIE

Makaron ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu w lekko osolonym wrzątku. W tym czasie na paleni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek i wrzuć drobno posiekany czosnek. Podsmaż przez chwilę, a następnie wrzuć liście szpinaku. Gdy zmniejszą swoją objętość, dodaj pokrojone na połówki pomidory i krótko podsmaż. Przypraw solą i pieprzem do smaku. Kolejno na patelnię wrzuć ugotowany makaron i wymieszaj  go z drobno pokrojonym parmezanem oraz listkami bazylii. Gdy ser zacznie się ciągnąć, zdejmij go natychmiast z patelni. Makaron przełóż na talerze, polej odrobiną oleju z pestek dyni i posyp posiekanymi orzechami włoskimi.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO