Sałatka z ziemniakami i miętowym dressingiem
Kategoria: obiad

Liczba porcji: 4
Czas: 60 minut 
Dodatkowe informacje: wegetariańskie, bez cukru, bezglutenowe

SKŁADNIKI

Sałatka

  • 500 g niewielkich ziemniaków
  • 500 g bobu
  • 400 g pomidorów TOP mix
  • zielony ogórek
  • żółta papryka
  • garść listków świeżej mięty
  • główka ulubionej sałaty, np. rzymskiej lub masłowej
  • sól

 Dressing

  • 200 ml jogurtu naturalnego Miletto
  • ząbek czosnku
  • garść listków świeżej mięty
  • sól, pieprz

Salatka_www_p.jpg

PRZYGOTOWANIE

Sałatka

Ziemniaki dokładnie umyj pod bieżącą wodą i ugotuj w osolonym wrzątku. Kolejno odstaw do wystudzenia i pokrój na połówki. Bób ugotuj do miękkości, ostudź w zimnej wodzie i obierz ze skórek. Paprykę pokrój w paski, a ogórka w kostkę. Pomidory pokrój na połówki. Do miski dodaj porwaną na kawałki sałatę, a następnie ułóż przygotowane składniki wraz z listkami mięty. Podawaj z dressingiem.

Dressing

Do jogurtu dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz posiekane listki mięty. Następnie dopraw solą oraz pieprzem do smaku i polej nim sałatkę przed samym podaniem.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO