Sałatka z komosą ryżową i olejem z pestek dyni
Kategoria: śniadanie

Ilość porcji: 2
Czas: 30 min
Dodatkowe informacje: bez cukru, bezglutenowe, wegańskie, bez laktozy

SKŁADNIKI

  • ½ szklanki komosy ryżowej
  • 1 mango
  • 1 czerwona papryka
  • 2 garści pomidorków koktajlowych
  • 4 ogórki gruntowe
  • mieszanka sałat Fit&Easy
  • olej z pestek dyni
  • sól do smaku

salatkap.jpg

PRZYGOTOWANIE

Komosę ryżową ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu (około 20 minut w proporcji 1:1,5). Następnie ostudź i przełóż do 2 słoików. Mango, ogórki i paprykę obierz, oczyść i pokrój w kostkę. Pomidory poprzekrawaj na połówki. Na komosę połóż sałatę i kolejno pokrojone składniki sałatki. Przed podaniem polej olejem z pestek dyni.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO