Ryż zapiekany w mleku kokosowym z owocami
Kategoria: śniadanie

Czas: 30 minut
Ilość porcji: 2
Dodatkowe informacje: bez glutenu, bez cukru, wegańskie, bez nabiału/laktozy

SKŁADNIKI

  • 1 szklanka ryżu brązowego
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 2-4 łyżki syropu z agawy
  • ½ łyżeczki cynamonu Bolinero
  • 200 g kompozycji owocowej Mroźne Specjały

NETTO-baner-ryz-zapiekany-w-mleku-kokosowym-z-owocami-p-2017_10.jpg

PRZYGOTOWANIE

  1. Ryż ugotuj w lekko osolonym wrzątku al dente. Następnie wymieszaj z mlekiem kokosowym i dopraw cynamonem oraz syropem z agawy. Przełóż do żaroodpornego naczynia.
  2. Na wierzchu ułóż mrożone owoce i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200ºC na 15-20 minut. Wyjmij i podawaj od razu.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO