Placki warzywne z kiełkami lucerny
Kategoria: obiad

Czas: 30 min
Ilość porcji: 4 (ok. 20 placków)
Dodatkowe informacje: bez glutenu, bez cukru, wegetariańskie

SKŁADNIKI

  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 cukinia
  • kawałek selera
  • ½ puszki kukurydzy
  • 3 łyżki mąki ryżowej
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki kolendry Bolinero
  • olej kokosowy do smażenia

DODATKOWO

  • śmietana 18% Miletto
  • pomidorki koktajlowe
  • kiełki lucerny

Placki-warzywne-www.jpg

PRZYGOTOWANIE

Marchew, pietruszkę i selera obierz. Warzywa dokładnie umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wbij jajko, wsyp mąkę oraz kukurydzę, dodaj sól oraz kolendrę. Wymieszaj za pomocą łyżki.
Na patelni rozgrzej olej i wyłóż łyżką ciasto. Placki smaż z obu stron na złoto. Następnie odsącz na papierowym ręczniku.
Podawaj z łyżką śmietany, połówkami pomidorów koktajlowych i kiełkami lucerny.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO