Naleśniki z truskawkowym twarożkiem
Kategoria: deser

Czas przygotowania: 30 min
Ilość porcji: 4

SKŁADNIKI

Naleśniki:

  • 100 g mąki
  • 1 jajko
  • 250 ml mleka
  • 1 łyżka roztopionego masła Miletto
  • 1 łyżka cukru

Truskawkowy twarożek:

  • 400 g tłustego twarogu Miletto
  • 300 g świeżych truskawek
  • 2 łyżki cukru pudru

NETTO-baner-Naleśniki_z_twarożkiem_www_p-2017-22.jpg

PRZYGOTOWANIE

Naleśniki:
Wszystkie składniki na naleśniki umieść w kielichu blendera i zmiksuj, aż powstanie gładkie ciasto. Nieprzywierającą patelnię do naleśników dobrze nagrzej i nalej pierwszą porcję ciasta. Smaż z obu stron na złoto. Z podanej ilości składników powinny wyjść 4 naleśniki o średnicy 30 cm.

Truskawkowy twarożek:
Twaróg pokrusz do salaterki. Truskawki umyj, obierz szypułki i rozgnieć mocno widelcem. Następnie połącz z serem, dodaj cukier i dobrze wymieszaj.

Naleśnik posmaruj porcją twarogu, zawiń i pokrój na kawałki. Na wierzch każdej roladki ułóż ćwiartki truskawek.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO