Naleśniki z kremem czekoladowym i bananami

Czas: 25 min
Ilość porcji: 4
Dodatkowe informacje: bez glutenu, bez nabiału, bez cukru

SKŁADNIKI

  • 100 g mąki ryżowej
  • 30 g mąki ziemniaczanej
  • 2 jajka
  • 250 ml mleka roślinnego
  • 25 ml oleju kokosowego
  • 1 opakowanie kremu czekoladowego bez cukru
  • 4 duże banany

Naleśniki_www_p.jpg

PRZYGOTOWANIE

Mąkę ryżową, mąkę ziemniaczaną, jajka, mleko oraz płynny olej kokosowy wymieszaj trzepaczką.
Patelnię o średnicy 30 cm mocno rozgrzej i wylej nań cienką warstwę ciasta. Smaż przez chwilę i obróć na drugą stronę. Usmaż pozostałe naleśniki.
Każdy z nich posmaruj cienką warstwą kremu czekoladowego, a na środek wyłóż obrane i pokrojone banany. Naleśniki złóż tak, jak lubisz najbardziej.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO