Naleśniki czekoladowe z brzoskwiniami
Kategoria: deser

Ilość porcji: 12 naleśników
Czas: 20 min
Informacje dodatkowe: bez cukru

SKŁADNIKI

 Ciasto

  • 500 ml mleka Miletto
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 180 g mąki pszennej
  • łyżka kakao
  • 3 łyżki płynnego masła extra Miletto

 Do smażenia

  • 1-2 łyżki oleju rzepakowego

 Sos czekoladowy

  • czekolada ze stewią bez dodatku cukru
  • śmietanka słodka 30% Miletto

 Do podania

  • 2 łyżki masła extra Miletto
  • 3 brzoskwinie ciasteczkowe paraguayo
  • garść malin
  • 2 łyżki ksylitolu zmielonego na puder lub syrop z agawy
  • posiekane orzechy włoskie Syreno

nalesniki-(3).jpg

PRZYGOTOWANIE

Wszystkie składniki na ciasto umieść w naczyniu i zmiksuj. Odstaw ciasto na 30 minut. Naleśniki smaż na patelni z nieprzywierającą powłoką, w razie potrzeby smaruj patelnię minimalną ilością oleju przy pomocy silikonowego pędzelka. Usmażone naleśniki posmaruj polewą czekoladową, na naleśnikach poukładaj owoce i zawijaj w trójkąty, koperty lub w rulon. Na patelni umieść masło, rozpuść i poukładaj naleśniki. Smaż na bardzo małym ogniu z obu stron. Gotowe naleśniki posyp orzechami i pudrem z ksylitolu lub polej syropem z agawy.Wszystkie składniki ciasta dokładnie miksujemy. Odstawiamy na 20-30 minut, następnie smażymy cienkie naleśniki (ok. 10 szt.).

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO