Makaron razowy z pesto z suszonych pomidorów
Kategoria: obiad/kolacja

Czas: 45 min
Ilość: 4-5 porcji

SKŁADNIKI

  • 250 g makaronu razowego świderki
  • 100 g suszonych pomidorów La Campagna
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki prażonych migdałów Sereno
  • sól do smaku
  • 3-4 łyżki oleju lnianego Bio

Dodatkowo

  • garść świeżej rukoli
  • 200 g pomidorów koktajlowych

NETTO-baner-makaron-z-pesto-z-suszonych-pomidorow-2017_10.jpg

Przygotowanie

Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Pomidory wyjmij z zalewy, przełóż do kielicha blendera, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, uprażone na suchej patelni posiekane migdały, olej lniany i sól. Całość zblenduj na gładką pastę. Jeśli pesto jest zbyt gęste, dodaj więcej oleju lnianego. 

Tak przygotowane pesto wymieszaj z ugotowanym makaronem i przekrojonymi na połówki pomidorkami koktajlowymi. Wierzch ozdób świeżą rukolą.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

 

Gazetka NETTO