Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: 30 minut
Dodatkowe informacje: bez glutenu, bez cukru, wegetariańskie
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonym wrzątku. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy drobno posiekany czosnek oraz gałązkę rozmarynu. Smażymy przez chwilę. Dynię obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnię, dodajemy posiekaną papryczkę chili i smażymy przez około 5 minut. Pieczarki czyścimy i delikatnie płuczemy, większe kapelusze kroimy na połówki lub ćwiartki. Dodajemy je do pozostałych składników. Gdy wszystkie składniki będą już miękkie, dodajemy makaron i doprawiamy całość solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Przekładamy na talerze i posypujemy grubo startym parmezanem, natką pietruszki i posiekanymi migdałami, podprażonymi uprzednio na patelni.