Kasza gryczana z kiełkami
Kategoria: kolacja

Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 2

Składniki

  • 1/2 opakowania kiełków na patelnię
  • 150 g kaszy gryczanej
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
  • 1 posiekana natka pietruszki
  • 100 g pomidorków cherry
  • sól
  • pieprz

NETTO-baner-salatka-z-kielkami-na-patelnie-i-kasza-gryczana-2017_10.jpg

Przygotowanie

Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj posiekaną w kostkę cebulę i podsmaż na złoty kolor. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, kiełki na patelnię oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Smaż co jakiś czas mieszając ok. 2-3 minuty.

W osobnym garnku ugotuj kaszę i odcedź. Dodaj kaszę, natkę pietruszki na patelnię z kiełkami. Dopraw solą i pieprzem. Podgrzewaj do momentu, aż kasza będzie ciepła. Zdejmij patelnię z ognia i dodaj pomidorki koktajlowe przekrojone na połówki. Udekoruj świeżą natką pietruszki.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO